Captor Iris Bond vinner Årets Räntefond 2020!

Detta material har tagits fram av Captor Fund Management AB enbart i informations- och marknadsföringssyfte och ska inte ensamt användas som investeringsunderlag. Innehållet är uteslutande avsett för kunder i Sverige. För råd om placeringar anpassade efter just dina förutsättningar är du välkommen att kontakta rådgivare på Captor.
Historisk avkastning är ingen garanti för framtida avkastning. De pengar som placeras i fonder kan både öka och minska i värde och det är inte säkert att du får tillbaka hela det insatta kapitalet.

Utmärkelsen Årets Fonder delas ut av Fondmarknaden.se i 10 kategorier samt för Årets fond, Årets fondbolag och Årets nykomling. Kriterierna fondmarknaden.se tittar på är bland annat avkastning under 2020 samt genomsnittsavkastning de senaste 36 månaderna, risknivå och sharpekvot.

Captor är väldigt glada över att vår fond Captor Iris Bond vinner Årets Räntefond för andra året i rad!

Motiveringen lyder:

“De senaste årens ränteläge har inte varit optimalt för kategorins utveckling, vi har i denna kategori därför valt att leta efter en aktivt förvaltad räntefond i SEK, där förvaltarna visar på god kontinuitet och erbjuder sina andelsägare trygg och stabil avkastning. Årets vinnare har manövrerat sig fram på ett utomordentligt sätt och skapat god avkastning till sina andelsägare i förhållande till den risk man tagit. Fonden har legat i toppskiktet under flera år och vinner nu för andra gången i rad. Detta har man gjort genom god aktiv förvaltning inom obligationer, penningmarknadsinstrument samt derivatinstrument.”

Douglas Holmér & Daniel Karlgren

Teknisk data 36 månader:
Genomsnittsavkastning: 4,74 %
Standardavvikelse: 4,17 %
Sharpekvot: 1,17 %

Det är fantastiskt kul att Captor Iris Bond tar hem vinsten för andra året I rad. Vi är nöjda med att fonden levererat 4.8% med endast AAA-krediter och tycker att värdeutvecklingen på fonden visar att det är en riktig räntefond som är en bra grund i de flesta portföljer.”
säger Daniel Karlgren, förvaltningschef Captor

Lyssna på intervjun med Daniel Karlgren här