IGEday – Introduce a Girl to Engineering Day – är ett årligt event arrangerat av Womengineer. Syftet är att informera och inspirera nästa generation att vilja bli ingenjörer och i år har Captor valt att delta.

Josefine har en civilingenjörsexamen i farkostteknik från KTH och en masterexamen inom finansiell matematik. Idag jobbar hon som analytiker på Captor. Under sina studier arbetade Josefine deltid på Captor med bland annat portföljadministration.

Varför valde du att bli ingenjör?

Jag har alltid gillat matte och fysik, sen ville jag läsa något som var brett så jag hade flera karriärmöjligheter när jag blev klar.

Av alla svenska studenter som tar en ingenjörsexamen idag är endast 33% tjejer. Varför tror du att det är så få tjejer som väljer att studera till ingenjör?

Jag tror att många tjejer är rädda för att det ska vara svårt. Många vet nog inte att ingenjörsyrket är väldigt brett och då väljer man kanske ett ämne där man tänker sig ha fler valmöjligheter. Men som ingenjör hamnar du inte automatiskt på ett företag som känns typiskt ”ingenjörsrelaterat”. Ingenjörer behövs inom alla områden och finns i alla branscher idag!

Vad är ditt tips för den som önskar plugga till ingenjör?

Alla har möjlighet att bli ingenjör, snäva inte in dig på att det kommer vara för svårt. Du kommer lära dig i din egen takt, det gäller bara att hitta den studieteknik som passar dig bäst!

Idag jobbar du som analytiker på Captor. Vad är det roligaste med ditt jobb?

Eftersom Captor är ett mindre bolag så får man möjligheten att vara med och påverka mycket. Förändringar och idéer kommer till liv fort, det krävs inte en lång process för att förverkliga någonting. Det är kul!

Läs mer om IGEday här